Layer 1

Hoe werkt het

Kies een document
Personaliseer je document
Ontvang per e-mail
Onderteken
Veelgestelde vragen
Wie is de auteur van de documentinhoud?

Het auteursrecht op de inhoud van de juridische documenten die wij aanbieden ligt bij Nederlandse advocatenkantoren met wie wij samenwerken. Zij beschikken over kennis van specifieke rechtsgebieden. Meer informatie over deze advocatenkantoren vind je hier. Door op 'lees meer' te klikken bij het betreffende advocatenkantoor, kun je zien welke templates van dit kantoor afkomstig zijn.

Wat is het verschil tussen een jurist en een advocaat?

Een advocaat doorloopt een langer studietraject dan een jurist en dient een speciaal examen te behalen die hem of haar tot advocaat maakt. Ook dient er een succesvol stagetraject binnen een advocatenkantoor te worden afgelegd voordat iemand de titel advocaat mag dragen. Een advocaat is, mede door eerdergenoemde feiten, gemachtigd een cliënt voor de rechtbank te verdedigen, iets waarvoor een jurist niet gemachtigd is. We nemen alleen genoegen met het beste. Daarom zijn onze documenten exclusief opgesteld door de beste advocatenkantoren. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit juridische documenten garanderen.

Waar op de website kan ik een overzicht vinden van de advocaten?

Op de pagina Advocaten vind je een overzicht van de advocaten die de inhoud van jouw juridische document hebben verzorgd.

Hoe creëer ik mijn juridische document?

Om een juridisch document te creëren, klik je op 'Creëer je document'. Typ de documentnaam in het zoekvenster of kies een document binnen het gewenste rechtsgebied, bijvoorbeeld ondernemingsrecht, en klik op 'Document maken'. Om het document te personaliseren dien je een aantal vragen te beantwoorden. Tijdens het invullen zie je een (gedeeltelijke) preview van het document. Heb je meer tijd nodig om het document af te ronden? Dan kun je met een (gratis) account het document tijdelijk opslaan en het op een later moment afronden. Wanneer jouw document klaar is klik je op 'afronden'. Je wordt dan doorgestuurd naar de kassa en het betaalproces. Wanneer de betaling gelukt is, ontvang je een e-mail met een link om je document te downloaden. Downloaden kan ook in je eigen account, waar het document is opgeslagen.

Waarom is het ene document duurder dan het andere document?

Het verschil in prijs tussen de documenten ligt aan de tijd die nodig is om de documenten te maken. Het ene document is complexer dan het andere document en neemt daarom meer tijd in beslag.

Hoe ontvang ik mijn document?

Na het betaalproces verschijnt er een bevestiging op je scherm. Op hetzelfde moment wordt er een bevestigingsmail naar jouw e-mailadres verstuurd. In deze bevestigingsmail vind je een link om op een veilige manier jouw juridische document te downloaden. Een andere manier om je document te ontvangen is via je account. In dit geval kun je het document online bekijken of direct vanuit jouw beveiligde account downloaden.

Kan ik het document na ontvangst nog aanpassen?

Je ontvangt jouw document als PDF-bestand. Dit betekent dat je het document na ontvangst niet meer kunt aanpassen. Heb je een typefout of andere kleine fout gemaakt, stuur dan een e-mail naar info@smart-agreements.com en we lossen dit zo snel mogelijk voor je op. Houd er rekening mee dat we de inhoud van jouw document zullen zien wanneer je ons deze toestuurt. Wanneer dit niet gewenst is, dan kun je het PDF-bestand omzetten in een Word-bestand en de wijzigingen zelf doorvoeren. Voer hiervoor in een online zoekmachine de zoekopdracht 'PDF to Word converter' in. SmartAgreements is niet verantwoordelijk voor eventuele consequenties die het omzetten van het document van PDF naar Word en inhoudelijk wijzigen met zich mee kan brengen (zoals het veranderen van het design, de rechtsgeldigheid, etc.).

Kan ik het document via SmartAgreements doorsturen aan derden (zoals een partner of de andere partij in het contract)?

Zeker! Wanneer het document klaar is, word je verwezen naar de kassa. Hier kun je klikken op het plusje (+), waar je de mogelijkheid hebt om een extra e-mailadres in te vullen.

Naast mijn juridische document heb ik een 'Samenvatting document' ontvangen. Wat is dit precies?

Voordat je het document afrondt, zie je een samenvatting van alle gestelde vragen plus de door jou gegeven antwoorden. Op deze manier kun je controleren of jouw antwoorden correct zijn en ze, indien nodig, aanpassen. Na de aankoop van het document ontvang je een e-mail met deze samenvatting in een PDF-bestand.

In welk bestandstype ontvang ik mijn juridische document?

Je ontvangt jouw document als PDF-bestand.

Wat is de bestandsgrootte van het document dat ik ontvang?

De bestandsgrootte van jouw document hangt af van het gekozen template. Bestandsgroottes kunnen variëren van 50 kB tot 1 MB of zelfs meer. Over het algemeen is een document kleiner dan 150 kB.

Zijn mijn documenten en gegevens versleuteld?

SmartAgreements neemt het beveiligen van persoonlijke gegevens erg serieus en behandelt alle persoonsgegevens volgens de eisen van de AVG. Daarnaast hebben we technische en organisatorische maatregelen getroffen die de veiligheid van jouw persoonlijke informatie garanderen. Jouw gegevens zijn beveiligd door middel van zogenaamde AES 256 bit cipher-block chaining symmetric encryption. Wat betekent: 115.792.089.237.316.195.423.570.985.008.687.907.853.269.984.665.640.564.039.457.584.007.913.129.639.936 mogelijkheden. Dit betekent dat, wanneer je toch probeert het systeem te hacken, dit je miljoenen jaren kost. (Ja, dit geldt ook wanneer je de meest geavanceerde computers hebt). Alle betalingsgegevens zijn beveiligd door middel van het zogenaamde SSL-protocol. Voor meer informatie over onze veiligheidsmaatregelen en databeveiliging, verwijzen we je graag naar ons privacybeleid en algemene voorwaarden.


Hoe kan ik de naam van het ontvangen document aanpassen?

Wanneer je een SmartAgreements-account hebt, kun je de documentnaam hier aanpassen. Log in op je account, beweeg met de muis over het document en kies de optie 'wijzig naam'. Heb je geen account? Download dan het document, waarna je het kunt opslaan met een aangepaste documentnaam.

Kan ik een nieuwe versie maken van een reeds aangeschaft document?

Wanneer je een SmartAgreements-account hebt, kun je een nieuwe versie maken van een bestaand document. Log in op je account, beweeg met de muis over je document en kies de optie 'nieuwe versie'. Je kunt nu de informatie in het document aanpassen of verwijderen en nieuwe informatie toevoegen. Om de nieuwe versie van het document te ontvangen, dien je het opnieuw aan te schaffen. Het nieuwe document wordt automatisch opgeslagen in je account.

Kan ik mijn document tijdens het bewerken opslaan?

Ja, het is mogelijk om jouw document tijdens het maken op te slaan. Wanneer je klikt op 'bewaar voor later', kun je een account aanmaken. Vanaf dan kun je op elk gewenst moment inloggen en je document afmaken.

Kan ik een document online opslaan in SmartAgreements?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt een afgerond document eenvoudig online opslaan. Het is ook mogelijk om jouw document tijdens het maken op te slaan. Wanneer je klikt op 'bewaar voor later', kun je een account aanmaken. Vanaf dan kun je op elk gewenst moment inloggen en je document afmaken. Om een reeds afgerond document op te slaan kies je de optie 'document opslaan' nadat de betaling is voltooid. Je kunt een account aanmaken en op elk gewenst moment inloggen om je document te bekijken. Wanneer je al een account hebt (en ingelogd bent), dan wordt je document altijd automatisch opgeslagen.

Is het online opslaan van een document gratis?

Ja, het online opslaan van je document is gratis. Het aanmaken van een account biedt veel voordelen. Je kan op elk gewenst moment inloggen om je document te bekijken, downloaden of opnieuw te maken.

Hoe lang blijft mijn document online opgeslagen?

Je kan op elk gewenst moment inloggen om je document te bekijken, downloaden of op nieuw te maken.

Waar wordt mijn document opgeslagen?

Jouw document wordt opgeslagen in je account, die gekoppeld is aan je e-mailadres. Log hier in op jouw account.

Welke persoonsgegevens worden verzameld door SmartAgreements?

We verzamelen jouw persoonlijke gegevens, zodat we kunnen voldoen aan de door jou aangevraagde diensten. Het kan voor komen dat we jouw persoonlijke gegevens verwerken voor marketingdoeleinden en statistieken. We blijven onze website verbeteren, zowel op het gebied van techniek als content, en bieden de gebruiker graag een makkelijke navigatie op de website. Zo zetten we verzamelde data in om het gebruik van onze website te analyseren ten behoeve van de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Alleen zo kunnen we beter tegemoet komen aan de wensen van de gebruiker.

Om meer te weten te komen over de data die we verzamelen, verwijzen we je graag naar ons privacybeleid.

Hoe worden mijn gegevens beveiligd?

Bij SmartAgreements nemen we de beveiliging van jouw persoonlijke gegevens zeer serieus. We behandelen jouw gegevens in overeenstemming met de AVG en nationale wetgeving. Alle informatie die je verstrekt tijdens het creëren van je document wordt op een veilige en vertrouwelijke manier behandeld. Alle gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers binnen de Europese Unie en zijn niet inzichtelijk voor de medewerkers van SmartAgreements en derden. Er zijn technische en organisatorische maatregelen getroffen voor een juiste beveiliging van jouw persoonlijke informatie. Zo maken we gebruik van HTTPS en zijn jouw persoonlijke gegevens beveiligd door middel van AES 256 bit cipher-block symmetric chaining encryption. Betaalgegevens zijn beveiligd door middel van het SSL-protocol. Meer weten over de beveiliging van jouw gegevens? Bekijk onze privacyverklaring en algemene voorwaarden.

Hebben derden toegang tot mijn document?

Derden hebben geen toegang tot jouw document. Het door jou gemaakte document maakt deel uit van jouw persoonlijke gegevens. SmartAgreements neemt het beveiligen van persoonlijke gegevens erg serieus en daarom is jouw document beveiligd door middel van AES 256 bit cipher-block chaining symmetric encryption. Dit komt neer op 115.792.089.237.316.195.423.570.985.008.687.907.853.269.984.665.640.564.039.457.584.007.913.129.639.936 mogelijkheden. Dit betekent dat, wanneer je toch probeert het systeem te hacken, dit je miljoenen jaren kost (ja, dit geldt ook wanneer je de meest geavanceerde computers hebt). Meer weten over de beveiliging van jouw gegevens? Bekijk onze privacyverklaring en algemene voorwaarden.

Is SmartAgreements een advocatenkantoor?

SmartAgreements is geen advocatenkantoor en biedt geen juridische ondersteuning. Wij zijn een Nederlands IT-bedrijf en bieden een online platform/webshop waar je op eenvoudige wijze juridische documenten kunt creëren. Door middel van een vraag- en antwoordscherm creëer je juridische documenten van hoogwaardige kwaliteit tegen een lage prijs.

Voor juridische vraagstukken adviseren we je contact op te nemen met een advocatenkantoor of een andere juridische dienstverlener.

Kan ik terecht voor juridisch advies?

SmartAgreements is geen juridische dienstverlener. We bieden hoogwaardige juridische documenten die zijn voorbereid door advocaten, zodat deze kloppend en rechtsgeldig zijn. Voor juridische vraagstukken adviseren we je contact op te nemen met een advocatenkantoor of een andere juridische dienstverlener.

Hoe neem ik contact op met SmartAgreements?

Voor algemene vragen, mogelijke samenwerkingen of vragen over problemen tijdens het aanmaken van een document kun je een contactformulier invullen. Het is ook mogelijk een e-mail te sturen aan info@smart-agreements.com.

Voor juridische vraagstukken adviseren we je contact op te nemen met een advocatenkantoor of een andere juridische dienstverlener.

Binnen hoeveel uur kan ik een reactie verwachten?

We doen ons best om op werkdagen binnen 24 uur te reageren op jouw bericht. We streven ernaar je niet te lang te laten wachten.

Voor welke zaken kan ik SmartAgreements aansprakelijk stellen?

SmartAgreements streeft te allen tijde naar het leveren van hoge kwaliteit, zowel technisch als op het gebied van content en service. Voor meer informatie over aansprakelijkheid verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Welke software gebruikt SmartAgreements voor het bouwen van de templates?

SmartAgreements maakt gebruik van software ontwikkeld door SmartDocuments, marktleider op het gebied van geautomatiseerde documentcreatie en document template management in Nederland, Duitsland en Zweden.

Waarom moet ik een account aanmaken?

Een account biedt de volgende voordelen:

  • Sla tussentijds documenten op om later af te ronden. Deze omgeving is goed beveiligd, alleen jij hebt inzage in jouw documenten.
  • Download aangeschafte documenten zo vaak als je wilt
  • Creëer eenvoudig een nieuwe versie van een reeds aangeschaft document.

Het aanmaken van een account is gratis.

Hoe kan ik inloggen?

Je kunt inloggen door te klikken op de knop 'account' rechtsboven op deze pagina. Inloggen doe je door middel van je e-mailadres en wachtwoord.

Ik heb geen link ontvangen om mijn account te bevestigen.

Om je account te bevestigen, sturen we je een link per e-mail. Check deze eerst en vergeet ook je spambox niet. Toch geen bevestigingslink ontvangen? Ga dan naar de inlogpagina en klik op 'ik heb geen bevestigingsmail ontvangen'. Onthoud dat de link slechts 24 uur geldig is. Lukt het niet? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik de persoonlijke gegevens in mijn account aanpassen?

Je kunt jouw persoonlijke gegevens aanpassen in je account. Onder 'Mijn Profiel' pas je eenvoudig jouw persoonsgegevens, e-mail en wachtwoord aan.

Hoe kan ik een document verwijderen uit mijn account?

Nadat je bent ingelogd in je account kies je voor de optie 'document verwijderen' bij het document waar het om gaat.

Hoe kan ik mijn account vewijderen?

In je account vind je 'Mijn profiel'. Hier kun je onder andere jouw persoonsgegevens, e-mail en wachtwoord aanpassen. Ook vind je hier de optie 'Verwijder mijn account'. Bevestig het verwijderen van je account door te klikken op 'verwijderen'. Houd er rekening mee dat met het verwijderen van je account, ook al jouw opgeslagen documenten verwijderd worden. Om jouw account definitief te verwijderen dien je te klikken op de bevestigingslink die je per e-mail van ons ontvangt. Deze link is 24 uur geldig. Heb je de e-mail met bevestigingslink niet ontvangen? Controleer dan je spambox.

Hoe verander ik mijn wachtwoord?

Je kunt je wachtwoord veranderen door in te loggen op je account. Onder 'Mijn profiel' vind je de optie 'Verander wachtwoord'.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Klik op de knop 'account' rechtsboven op deze pagina, klik daarna op 'Wachtwoord vergeten' en vul je e-mailadres (behorend bij je account) in. Je ontvangt per e-mail een link om je wachtwoord te wijzigen. Deze link verloopt na 6 uur.

Wie kan mijn profielfoto zien?

Deze foto is voor eigen gebruik. Alleen jij kunt jouw foto zien, deze is niet openbaar.

Het lukt me niet een profielfoto te uploaden.

Waarschijnlijk is jouw foto groter dan 1MB. Kies een afbeelding die kleiner is dan 1MB. Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Hoe verwijder ik mijn profielfoto?

Om je profielfoto te verwijderen klik je op het kruisje bovenaan jouw foto, waarna je het verwijderen dient te bevestigen.

Kan ik een document creëren op mijn tablet?

Jazeker, je kunt een document creëren op een Android-tabled of iPad. Let op: het tonen van previews en invullen van de template is vaak iets trager op een iPad.

Kan ik een document creëren op mijn telefoon?

Als je beschikt over een Android-toestel, is het mogelijk een document te maken. Let op: onze software ondersteunt dit niet volledig. We adviseren je daarom een computer, laptop of tablet te gebruiken wanneer je een document wilt maken. Het is altijd veiliger en makkelijker om bij het creëren van belangrijke documenten te werken op een groter scherm.

Hoe kan ik me inschrijven voor de nieuwsbrief van SmartAgreements?

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via onze website: even naar beneden scrollen op onze contactpagina.

Hoe kan ik me uitschrijven voor de nieuwsbrief van SmartAgreements?

Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven voor de nieuwsbrieven van SmartAgreements. Onderaan al onze e-mails vind je een link om dit te doen.

Worden alle reviews geplaatst?

SmartAgreements behoudt het recht om recensies wel of niet te plaatsen. We plaatsen enkel recensies die op een respectvolle manier geschreven zijn. SmartAgreement heeft hierbij het recht de recensies na te lezen en waar nodig aan te passen voordat deze worden geplaatst. Alleen zo kunnen we waarborgen dat de recensie in de juiste vorm en goed leesbaar geplaatst wordt.

Ik krijg een foutmelding te zien op de pagina (404/500). Wat nu?

Wanneer je een foutmelding krijgt, kun je teruggaan naar voorgaande pagina en het nogmaals proberen. Mocht je hierna nog steeds een foutmelding krijgen, laat dit dan aan ons weten. We lossen het probleem dan zo snel mogelijk voor je op. Mail daarvoor naar info@smart-agreements.com of vul ons contactformulier in. Vermeld indien mogelijk de details van de foutmelding, zo kunnen wij het probleem sneller verhelpen.

Welke juridische documenten biedt SmartAgreements aan?

Klik hier voor de lijst met beschikbare juridische documenten.

Voor wie zijn de diensten van SmartAgreements bedoeld?

De diensten van SmartAgreements zijn bedoeld voor particulieren, start-ups en gevestigde bedrijven. We zijn voortdurend bezig om het documentaanbod uit te breiden, bijvoorbeeld in familierecht, huurrecht, privacyrecht, etc.. Klik hier voor ons huidige aanbod.

Meer

Hoe werkt het online juridische documenten maken op SmartAgreements?

Lees meer
Verberg

Bedankt!