Layer 1
Algemene Voorwaarden

Met de Algemene Voorwaarden informeer je jouw klanten wat de standaardregels zijn als je aan hen jouw diensten levert.

Algemene Voorwaarden

Wanneer je iets verkoopt, doe je dat op een bepaalde manier. Wat zijn bijvoorbeeld de betalingsvoorwaarden en hoe zit het met de aansprakelijkheid? Dit soort voorwaarden benoem je in de algemene voorwaarden. Je kunt Algemene Voorwaarden meervoudig gebruiken, ze gaan namelijk niet over specifieke kenmerken als prijs of aantal. Dat betekent dat je als ondernemer niet voor elke nieuwe overeenkomst nieuwe voorwaarden hoeft op te stellen.

Met Algemene Voorwaarden geef je je klanten duidelijkheid over hoe jij zakendoet en bescherm je jouw onderneming. Algemene Voorwaarden bieden bijvoorbeeld zekerheid in gevallen van overmacht en beperken jouw aansprakelijkheid. Wanneer je algemene voorwaarden gebruikt, ben je verplicht je klant hierover goed en op tijd te informeren.

Wat er precies in jouw Algemene Voorwaarden komt te staan, hangt af van wat je aanbiedt. Dit document dat je met SmartAgreements maakt, is geschikt voor:

  • ontwikkelaars van websites, apps en software
  • grafisch vormgevers en tekstschrijvers
  • marketingdiensten zoals social media- of online advertentiebeheer

Stel nu met SmartAgreements jouw Algemene Voorwaarden op.

Elke juridische template wordt gecreëerd, onderhouden en beheerd door advocaten van de beste advocatenkantoren. Zo krijg jij altijd content van de hoogste kwaliteit.

Meer laten zien
SmartAgreements introductie prijs
€89,-
€79,-
Opgesteld door

Hoe werkt het

Kies een document
Personaliseer je document
Ontvang per e-mail
Onderteken
FAQ Algemene Voorwaarden
Zijn deze Algemene Voorwaarden geschikt voor de levering van producten?

Nee, deze Algemene Voorwaarden zijn geschikt alleen voor de levering van digitale diensten. Voor de levering van producten en voor de levering van diensten gelden (gedeeltelijk) andere juridische voorwaarden.

Zijn Algemene Voorwaarden verplicht?

Nee, het is niet verplicht om Algemene Voorwaarden op te stellen. We kunnen het zeker wel aanraden: je zorgt voor duidelijkheid over hoe jij zakendoet en je beschermt je onderneming. Algemene Voorwaarden bieden bijvoorbeeld zekerheid in gevallen van overmacht en beperken jouw aansprakelijkheid.

Waarom zou ik Algemene Voorwaarden opstellen?

Algemene Voorwaarden zorgen voor duidelijkheid, voor zowel koper als voor jezelf: je geeft aan onder welke randvoorwaarden jij zakendoet. Zonder Algemene Voorwaarden ben je niet goed beschermd tegen conflicten of kan een conflict je veel geld kosten. Bovendien is het document heel handig: Algemene Voorwaarden kun je meervoudig gebruiken. Dat betekent dat je als ondernemer niet voor elke nieuwe overeenkomst nieuwe voorwaarden hoeft op te stellen.

Moet ik mijn Algemene Voorwaarden altijd delen met klanten?

Als je Algemene Voorwaarden hanteert, dan ben je verplicht om klanten hierover goed en op tijd te informeren.

Wanneer zijn Algemene Voorwaarden geldig?

De Algemene Voorwaarden zijn alleen geldig als een klant vóóraf aan een aankoop voldoende kans heeft gehad om de voorwaarden te lezen.

Kan ik zomaar alles opnemen in de Algemene Voorwaarden?

Bepalingen die je opneemt in de Algemene Voorwaarden mogen niet onredelijk bezwarend zijn voor de tegenpartij. De wet bepaalt wat wel of niet onredelijk is, al zijn er ook wel grijze gebieden. Dan is het aan de ondernemer om aan te tonen dat een bepaling niet onredelijk is.

Waar moet ik op letten bij het opstellen van Algemene Voorwaarden?

De Algemene Voorwaarden die je opstelt, moeten aansluiten bij de producten en/of diensten die je aanbiedt. Ze zijn namelijk van toepassing op jouw aanbod, markt en klanten, en verschillen dus per ondernemer.

Mag ik mijn Algemene Voorwaarden zomaar aanpassen bij wijzigingen?

Heb je een clausule in je Algemene Voorwaarden waarin je stelt dat je deze eenzijdig mag wijzigen? Dan mag de Algemene Voorwaarden aanpassen. Je hebt dan wel te maken met een informatieplicht voor bestaande klanten: voordat de nieuwe voorwaarden ingaan, moet je deze delen met bestaande klanten.

Heb je geen wijzigingsclausule opgenomen? Dan moet je eerst de nieuwe voorwaarden aan bestaande klanten voorleggen. Je kunt de voorwaarden in dit geval pas wijzigen als je hun toestemming hebt, anders blijven de oude voorwaarden gelden.

Wat is een duurovereenkomst in de Algemene voorwaarden?

Bij een duurovereenkomst verricht je niet eenmalig, maar voortdurend of regelmatig prestaties voor een klant. Als je bijvoorbeeld eenmalig een E-book levert, dan is er geen sprake van een duurovereenkomst. Geef je klanten gedurende een bepaalde periode toegang tot een online cursusomgeving of verzorg je het onderhoud van hun website, dan is er wel sprake van een duurovereenkomst.

Meer

Word ook partner van SmartAgreements!

Bij SmartAgreements zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om ondernemers te helpen. Zie jij kansen voor een samenwerking? We zijn benieuwd wat je voor ogen hebt. Neem contact met ons op!

Snel en makkelijk!

"Het creëren van een juridisch document is makkelijk en snel gedaan! Binnen 2 klikken kon ik al de juiste documenten voor mijn bedrijf vinden!"

- Bjorn Waaijer, SportIT

Juridische Documenten Selfservice. Beantwoord vragen binnen 10 minuten en genereer jouw Algemene Voorwaarden Social Media en Marketingdiensten. Met Algemene Voorwaarden geef je je klanten duidelijkheid over hoe jij zakendoet en bescherm je jouw onderneming. Doe het zelf, smart and easy!

Lees meer
Verberg

Bedankt!