Layer 1
Brief ontslag tijdens proeftijd

Je hebt een medewerker aangenomen die nu in de proeftijd zit. Dit is de tijd om te kijken of het goed klikt tussen het bedrijf en je nieuwe medewerker. Kom je tot het besluit dat het beter is om niet verder te gaan met deze medewerker en het contract op te zeggen, dan verstuur je een brief ontslag tijdens proeftijd (ook wel proeftijd ontslag brief).

Brief ontslag tijdens proeftijd

Als je besluit de arbeidsovereenkomst te beëindigen tijdens de proeftijd, leg dit dan schriftelijk vast. De brief ontslag tijdens proeftijd is hier geschikt voor. Met deze brief laat je de medewerker schriftelijk weten dat het contract eindigt, ongeacht of je het ook mondeling toelicht. Het heeft de voorkeur om deze aangetekend te versturen, dan heb je bewijs dat de brief is ontvangen.

Het opzeggen van een contract, ook tijdens de proeftijd, wil je op een nette en correcte manier verzorgen. Hulp nodig bij het opstellen van je brief? Gebruik onze tool. Zo weet je zeker dat jouw brief correct en volledig is.

Maak nu een brief ontslag tijdens proeftijd met SmartAgreements.

Elke juridische template wordt gecreëerd, onderhouden en beheerd door advocaten van de beste advocatenkantoren. Zo krijg jij altijd content van de hoogste kwaliteit.

Meer laten zien
SmartAgreements prijs:
€ 19,-

(excl. BTW)
Opgesteld door

Hoe werkt het

Kies een document
Personaliseer je document
Ontvang per e-mail
Onderteken
FAQ Brief ontslag tijdens proeftijd
Mag opzegging tijdens de proeftijd mondeling gedaan worden?

In de praktijk kan een werkgever niet anders dan schriftelijk opzeggen. Mondelinge opzegging leidt tot bewijsproblemen. Daarom gebruiken werkgevers doorgaans een brief proeftijdontslag. Je kunt er wel voor kiezen om daarnaast het ontslag mondeling toe te lichten.

Mag ik proeftijd opnemen in de arbeidsovereenkomst?

Ja, je mag een periode van proeftijd opnemen in de arbeidsovereenkomst, al gelden daar wel veel regels voor. We lichten alle regels toe in deze blog.

Hoelang mag de proeftijd duren?

Een proeftijd kan één of twee maanden duren en start op de eerste werkdag. Proeftijd mag één maand duren bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst van langer dan 6 maanden en korter dan 2 jaar. Proeftijd mag twee maanden duren bij een vast contract of een tijdelijke overeenkomst van langer dan 2 jaar. Lees meer in onze blog.

Heb ik een aanzegbrief (niet verlengen) nodig bij een proeftijdontslag?

Nee, een brief proeftijdontslag is alles wat je nodig hebt. De aanzegbrief gebruik je als je een medewerker in dienst hebt met een tijdelijk contract. In deze brief laat je weten of je het contract wel of niet verlengt nadat deze afloopt. Meer weten over de aanzegbrief? Lees hier verder.

Meer

Word ook partner van SmartAgreements!

Bij SmartAgreements zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om ondernemers te helpen. Zie jij kansen voor een samenwerking? We zijn benieuwd wat je voor ogen hebt. Neem contact met ons op!

Snel en makkelijk!

"Het creëren van een juridisch document is makkelijk en snel gedaan! Binnen 2 klikken kon ik al de juiste documenten voor mijn bedrijf vinden!"

- Bjorn Waaijer, SportIT

Genereer een proeftijd ontslag brief binnen 5 minuten. Je hebt een medewerker aangenomen die nu in de proeftijd zit. Dit is de tijd om te kijken of het goed klikt tussen het bedrijf en je nieuwe medewerker. Kom je tot het besluit dat het beter is om niet verder te gaan met deze medewerker en het contract op te zeggen, dan verstuur je een brief proeftijdontslag.

Lees meer
Verberg

Bedankt!